Ioniq plug-in hybrid

Upplev det bästa av två världar! Kör på el upp till 52 km (WLTP) – och bensin när du behöver. Med uppfräschad design och förbättrade köregenskaper och säkerhetssystem är IONIQ Plug-in Hybrid bättre än någonsin! Dessutom med en klimatbonus på 41 436 kr (ej inräknat i priserna) baserat på sitt imponerande låga 26g CO2-utsläpp!  

Kör från Göteborg till Smögen för under 25 kr!

Den effektiva elmotorn och den högpresterande bensinmotorn i en IONIQ Plug-in Hybrid säkerställer att bränsleekonomin är oerhört låg. I själva verket kan du njuta av 52 km helt CO2-fri bilkörning enbart på batteriet, innan bensinmotorn automatiskt startar. Eller för att uttrycka det på ett annat sätt: Du kan köra från Göteborg till Smögen för under 25 kr!

Stig in

…och bli överraskad!

 

 

Ny look inifrån och ut!

IONIQ Plug-in Hybrids rena, aerodynamiska silhuett har uppgraderats med en rad nya designelement för att optimera bilens sofistikerade look. Det nya, dynamiska kylargallret harmonierar snyggt med de nya full LED-strålkastarna (beroende på version) och automatiska LED-varselljusen. Det ger ett mycket sofistikerat förstahandsintryck av bilen.

Vad är en plug-in hyrbid?

Vänj dig vid fullständig flexibilitet. IONIQ Plug-in Hybrid ger dig elbilens alla fördelar – plus den flexibilitet som en hybridbil med bensinmotor ger. Ett kraftfullt 8,9 kWh litium-jon-polymer-batteri ger dig en räckvidd på upp till 52 km på 100% el med ett enkelt knapptryck. När räckvidden med enbart elmotor är förbrukad fungerar IONIQ Plug-in Hybrid som IONIQ Hybrid. Tack vare bilens helt parallella hybriddrivlinesystem kan den också köras på bensinmotorn, elmotorn eller båda. Kör precis så långt du vill. Och när du kommer fram kan du ansluta bilen till en laddningsstation. Men även när du kör laddar det justerbara regenererande bromssystemet batteriet genom att använda elmotorn för att sänka bilens hastighet. Man kan välja mellan fyra nivåer av regenerativ bromskraft. 

Räckvidd enligt WLTP. Räckvidden kan variera en aning beroende på vägförhållanden, körstil och temperatur.

Hyundai Smart Sence – klassledande säkerhet!

Med Hyundai SmartSense, våra banbrytande och avancerade förarassistanssystem, erbjuder IONIQ Plug-in Hybrid den senaste aktiva säkerhetsteknologin – utvecklad med målsättningen att ge dig större säkerhet och mer sinnesro. Vill du veta mer om vår utrustning och säkerhet: klicka här

Adaptiv farthållare med Stop & Go (SCC med S&G)

Ökar säkerheten och minskar stress genom att hålla ett inställt avstånd till framförvarande fordon, eftersom systemet automatiskt sänker eller ökar hastigheten till en förinställd gräns i enlighet med de aktuella trafikförhållandena. I tät, långsam trafik håller SCC det förinställda avståndet ner till 0 km/h och efter ett stopp startar motorn igen och följer framförvarande trafik. Leading Vehicle Departure Alert-funktionen meddelar föraren när det framförvarande fordonet börjar köra igen efter ett stopp.

 

 

Helljusassistans (HBA).

Strålkastarna är utrustade med högteknologisk LED-teknologi, som både ger ett ljus nästan lika starkt som dagsljus och har en lång livstid samt en markant lägre energiförbrukning än halogenstrålkastare. När den automatiska funktionen för heljusassistans (HBA) har aktiverats registrerar systemet både mötande fordon och framförvarande fordon i samma körfil på natten. Systemet växlar till halvljus när så krävs, vilket minskar risken för att andra trafikanter blir bländade. När inga andra fordon registreras aktiverar systemet automatiskt helljuset igen. Beroende på version.

 

Trötthetsvarnare (DAW)

Trötthetsvarnaren ökar säkerheten och bekvämligheten genom att kontinuerligt övervaka och analysera körmönstret. När systemet känner igen ett körmönster som tyder på trötthet/okoncentration, varnar det föraren om detta med en ljudsignal och ett meddelande på intrumentpanelen som föreslår en paus.