Ioniq electric

På en enda laddning når IONIQ Electric en räckvidd på upp till 311 kilometer – helt utan CO2 utsläpp! Vridmomentet på den elektriska motorn (100 kW) drivs av ett nytt och effektivt 38,3 kWh litium-jon-polymer-batteri som endast behöver ca 54 minuter för att ladda upp till 80%, när du ansluter till en 100 kW-laddningsstation. 

Teknologin i IONIQ electric:

Nya IONIQ electric har en räckvidd på upp till 311 km på en enda uppladdning*. Huvudkomponenterna i den elektriska drivlinan har uppgraderats för att ge ännu mer prestanda och räckvidd. Njut av 36% mer energikapacitet tack vare det uppgraderade 38,3 kWh-batteriet. Detta effektiva batteri ger en elektrisk motor, som nu levererar 136 hk istället för 120 hk. 295 Nm och en acceleration från 0-100 km/t på bara 10,6 sekunder. En sak är säker: Det är inte tråkigt att köra elbil!

*Räckvidden är beräknad enligt WLTP och kan variera beroende på körstil samt väg- och väderförhållanden

Stig in

…och bli överraskad!

 

 

IONIQ electric invändigt:

Interiören i nya IONIQ är fylld med ny teknologi, men ger ett elegant och enkelt intryck. Den nya mittkonsolen frigör plats för förvaring och uppladdning av din smartphone.* Njut av de praktiska fördelarna med en 5-sitsig sedan, som ger dig en helt ny nivå när det gäller komfort och uppkoppling och gör varje resa till ett rent nöje. Instrumentbrädan och mittkonsolen har fått en ny design.

Klimatanläggningen som nu styrs via touch, har fått en högteknologisk makeover med blått LED-ljus. Den nya 10,25″ pekskärmen är också värd att lägga märke till! Med den får du tillgång till navigation, Blue Link®, Apple CarPlayTM m.m.

(beroende på version).

BlueLink® Connected Car Services

Hyundais mobilapp BlueLink® gör det lättare än någonsin att vara uppkopplad mot din bil. BlueLink® Connected Car Service håller dig uppkopplad direkt mot din IONIQ electric med online röstigenkänning och ett stort antal funktioner som förhöjer din körglädje. BlueLink®-funktionen LIVE Services (ingår gratis i 5 år vid BlueLink®-tillval) ger dig realtidsuppdaterad information om väder, trafikinformation, varnar för fartkameror, informerar om närmaste laddstationer, närliggande Hyundai-återförsäljare, verkstäder och live POI-sökning. Hyundai BlueLink®-appen kräver en BlueLink®-utrustad bil för att fungera. 

Hyundai Smart Sence – klassledande säkerhet!

Med Hyundai SmartSense, våra banbrytande och avancerade förarassistanssystem, erbjuder IONIQ Plug-in Hybrid den senaste aktiva säkerhetsteknologin – utvecklad med målsättningen att ge dig större säkerhet och mer sinnesro. Vill du veta mer om vår utrustning och säkerhet: klicka här

Adaptiv farthållare med Stop & Go (SCC med S&G)

Ökar säkerheten och minskar stress genom att hålla ett inställt avstånd till framförvarande fordon, eftersom systemet automatiskt sänker eller ökar hastigheten till en förinställd gräns i enlighet med de aktuella trafikförhållandena. I tät, långsam trafik håller SCC det förinställda avståndet ner till 0 km/h och efter ett stopp startar motorn igen och följer framförvarande trafik. Leading Vehicle Departure Alert-funktionen meddelar föraren när det framförvarande fordonet börjar köra igen efter ett stopp.

 

 

Helljusassistans (HBA).

Strålkastarna är utrustade med högteknologisk LED-teknologi, som både ger ett ljus nästan lika starkt som dagsljus och har en lång livstid samt en markant lägre energiförbrukning än halogenstrålkastare. När den automatiska funktionen för heljusassistans (HBA) har aktiverats registrerar systemet både mötande fordon och framförvarande fordon i samma körfil på natten. Systemet växlar till halvljus när så krävs, vilket minskar risken för att andra trafikanter blir bländade. När inga andra fordon registreras aktiverar systemet automatiskt helljuset igen. Beroende på version.

 

Trötthetsvarnare (DAW)

Trötthetsvarnaren ökar säkerheten och bekvämligheten genom att kontinuerligt övervaka och analysera körmönstret. När systemet känner igen ett körmönster som tyder på trötthet/okoncentration, varnar det föraren om detta med en ljudsignal och ett meddelande på intrumentpanelen som föreslår en paus.