KONA electric

Flexibel och rolig att köra. Det är en bra beskrivning av nya Hyundai KONA electric. Europas första kompakta SUV med elmotor. Den kombinerar en smart SUVdesign med generösa utrymmen, hög driftsäkerhet och en räckvidd upp till 449 km (WLTP)*.

Det är dags att köra elektriskt.

Kör elektriskt. Med stil!

Var beredd att få många beundrande blickar. Med KONA electric visar du inte bara att elbilar är framtiden, utan också att de kan vara snyggt designade. Den unika, slutna frontgrillen är inte bara elegant utan också aerodynamisk. De diskreta men markerade luftintagen kyler batteriet och förhöjer utseendet, samtidigt som de minskar turbulensen kring framhjulen.

Stig in

…och bli överraskad!

 

 

Kör elektriskt. Med en flygande start. 

Det är roligt att köra elektriskt. Så fort du trycker ned gaspedalen har du ett vridmoment på 395 Nm till förfogande som fortplantar sig direkt ned i asfalten. Det ger en sportig och rolig körupplevelse. Du kan också välja att köra mer ekonomiskt. Via den intuitiva pekskärmen kan du löpande följa din förbrukning och byta mellan olika körlägen. Välj mellan två varianter: Standard Range med ett 39 kWh batteri och toppfart på 155 km/h, räckvidd upp till 289 km*. Med Long Range Performance får du ett batteri på 64 kWh, en toppfart på 167 km/h och kan köra upp till hela 449 km* på en enda laddning.

*WLTP-körcykeln

Hyundai Smart Sence – klassledande säkerhet!

Med Hyundai SmartSense får du ett av Hyundais mest avancerade säkerhetssystem. Från automatisk nödbroms med fotgängarigenkänning till trötthetsvarnare, aktiv filhållningsassistans och farthållare. Alltihop för att ge dig den bästa och säkraste körupplevelsen. Vill du veta mer om vår utrustning och säkerhet: klicka här

Adaptiv farthållare (SCC)

För en mer avslappnad och säkrare körning. Den adaptiva farthållaren ser till att hålla en konstant hastighet, men bromsar också bilen om trafiken ändrar sig. Ända ner till att bilen stannar helt. Därefter ökar den hastigheten igen upp till den inställda hastigheten.

 

 

 

Varning för korsande trafik (RCTA)

Ingår i döda vinkel-funktionen. Ser till att du blir varnad för trafik när du till exempel backar ut från en parkeringsplats.

 

Automatisk nödbroms med fotgängar-
igenkänning (AEB)

Automatisk nödbroms. Observera vägen framför dig via den avancerade kameran i vindrutan och radarn i kylargrillen. Varnar och bromsar automatiskt om den registrerar något på vägen. Systemet fungerar i hastigheter från 10 km/t.

 

Filhållningsassistans med följfunktion (LFA)

Funktionen håller bilen i en position mitt i filen. Systemet fungerar från 0 till 150 km/t.

 

 

Filhållningsassistans (LKAS)

Filhållningsassistansen använder kameran i vindrutan för att identifiera väglinjerna. Om systemet är aktiverat när bilen korsar linjerna (oavsiktligt), kommer systemet att själv styra tillbaka bilen tills den är centrerad i filen.

Trötthetsvarnare (DAW)

Trötthetsvarnaren ökar säkerheten och bekvämligheten genom att kontinuerligt övervaka och analysera körmönstret. När systemet känner igen ett körmönster som tyder på trötthet/okoncentration, varnar det föraren om detta med en ljudsignal och ett meddelande på intrumentpanelen som föreslår en paus.

Vill du veta mer?