KONA

Att ha stil handlar om att vara sig själv. Precis som helt nya KONA. Med sin starka och personliga karaktär i kombination med en unik design sticker den ut från alla andra SUV:ar i klassen.

Sätt dig i förarsätet. Ta kontrollen.

 

You style it! You shine it!

Med elegant och stilren design är det här en bil som tar för sig. Helt nya KONA utstrålar styrka och ger ett självsäkert intryck med sin utrycksfulla front och Hyundai Motors nya Cascading Grille. Med flexibla val, snygga skärmar och kontrasterande takfärg kan du få en bil som passar just dinpersonliga stil. Våga ta plats.

Nya KONA har en helt ny design som tydligt visar Hyundai’s riktning inom SUV-segmentet. Ett tydligt signum är frontens dubbla LED-strålkastare. Utrustad för äventyr men med säkerhet i fokus erbjuds till exempel fasta kurvstrålkastare och helljusassistans.

Stig in

…och bli överraskad!

 

 

You grip it, you rock it, you fit it!

Nya KONA har ett avancerat fyhjulsdriftssystem för optimal körglädje och kurvtagning. Det gör de tuffa partierna både säkrare och roligare att manövrera bakom ratten. Systemet hanterar understyrning och förbättrar bilens stabilitet. Det är inte bara målet som räknas, det är resan dit.

Oavsett om du vill ge dig ut i stadens myller eller bara koppla av i naturens lugn erbjuder nya KONA den uppkoppling du förväntar dig på äventyret. Den nya ljudanläggningen från KRELL levererar ljudkvalitet av premiumklass. Med en 8’’ pekskärm kan du dessutom enkelt spegla din smartphone med Apple CarPlay™ för underhållning på resan.

Apple CarPlay™ är ett registrerat varumärke från Apple Inc.

Designad för att klara av ett aktivt liv. KONA erbjuder gott om plats för samtliga passagerare. Bagageutrymmet sväljer hela 361 liter, med fällda säten 1 143 liter. En bred bagagelucka och ett lättare insteg gör det enkelt att lasta i och ur.

Hyundai Smart Sence –
you sense it!

Med Hyundai SmartSense, våra avancerade säkerhetssystem, är KONA ledande i segmentet med den senaste aktiva säkerhetsteknologin – utvecklad för att ge dig mer säkerhet och sinnesro. Från automatisk nödbroms med fotgängarigenkänning till trötthetsvarnare sätter KONA din säkerhet i högsätet. Vill du veta mer om vår utrustning och säkerhet: klicka här

Filhållningsassistans (LKAS)

Med hjälp av en kamera i vindrutan övervakar bilen linjerna på vägen. I händelse av att bilen håller på att lämna sin fil utan att blinkers har aktiverats kommer en signal att varna föraren och systemet kommer automatiskt att styra bilen tillbaka till en säker position i filen.

 

Backvarning för korsande trafik (RCCW)

När du backar ut från t.ex. en parkeringsplats hjälper RCCW dig med att se fordon som närmas sig från sidan. En varningssignal och en visuell varning på skärmen gör dig uppmärksam på att något fordon är på väg (beroende på version).

Automatisk nödbroms med fotgängarigenkänning

Kombinationen av en radar i kylargrillen och en kamera i vindrutan ser till att KONA varnar dig och om nödvändigt automatiskt bromsar in för bilar eller fotgängare, som du kanske inte har upptäckt.

 

Trötthetsvarnare (DAW)

Trötthetsvarnaren ökar säkerheten och bekvämligheten genom att kontinuerligt övervaka och analysera körmönstret. När systemet känner igen ett körmönster som tyder på trötthet/okoncentration, varnar det föraren om detta med en ljudsignal och ett meddelande på intrumentpanelen som föreslår en paus.