NEXO

Vi har skapat NEXO – marknadens första helt vätgasdrivna SUV – eftersom vi målmedvetet strävar efter en ren, fri och uppkopplad framtid. En framtid där bilar lever i harmonisk samexistens med människa och miljö – utan buller, utan fotavtryck.  Allt baseras på en enkel filosofi – att allt vi gör, det gör vi för din skull. NEXO kommer inte att förändra livet för den kommande generationen bilägare. Den kommer att förändra livet som vi känner det.

Vätgas – framtidens bränsle!

Vi tror att vätgas är nyckeln till en mer hållbar framtid för alla människor. Bränslecellerna i NEXO alstrar elektricitet genom att blanda luft med komprimerad vätgas för att skapa en elektronström. En intelligent och effektiv metod vars enda utsläpp är rent vatten! 

Det effektiva och hållbara luftfiltret avlägsnar 99,9% av alla mikropartiklar i luften! Det innebär att NEXO bidrar till att minska koldioxidutsläppen i luften medan du kör! 

Stig in

…och bli överraskad!

 

 

Snabbtankad, och med enastående lång räckvidd!

Det tar bara ca 5 min.* att tanka vätgastanken full – sedan kan du köra mer än 600 km igen! Själva tankningsproceduren är mycket lik den du är van vid från en ”vanlig bil” och gör att man slipper stå och vänta otåligt vid pumpen. 

*Påfyllningstiden kan variera. 

Hyundai Smart Sence –

you sense it!

Slappna av och njut av bilkörningen. Hyundai NEXO har banbrytande säkerhetsutrustning, som skyddar dig och dina passagerare. Du kan till och med låta den parkera själv. Vill du veta mer om vår utrustning och säkerhet: klicka här

Döda vinkeln-varning som visas på skärmen

Som något helt nytt kan Hyundai NEXO inte bara varna om bilar som befinner sig i den döda vinkeln. Den visar det också på instrumentbrädan. Skärmen lyses upp om du byter fil och systemet upptäcker att en bil befinner sig i den döda vinkeln. Gäller på båda sidorna om bilen (oavsett modellversion).

Fjärrstyrd parkering (RSPA)

Parkering är enkelt. Med denna funktion parkerar NEXO sig själv, utan att någon finns i bilen. Den kan också köra ut igen, så att det blir lätt för dig att komma in.

Vill du veta mer?