Nya Tucson

Nya TUCSON är inte bara en utveckling av föregångaren, utan en fullfjädrad designrevolution. Samtidigt som den visar vägen inom nytänkande design erbjuder den också toppmodern smart teknik, klassens bästa säkerhetsfunktioner, avancerade förarassistanssystem och flest antal elektrifierade drivlinor i sitt segment.

Dynamisk och innovativ design!

Den sofistikerade och moderna designen hos nya TUCSON är revolutionerande med dynamiska geometriska former, skarpa vinklar och parametriska strålkastare som ger bilen ett självsäkert utseende. Tack vare toppmodern belysningsteknik förvandlas de yttre delarna av grillen till lysande vingliknande former, som automatiskt smälter in i grillen igen när strålkastarna släcks.

Stig in

…och bli överraskad!

 

 

En elegant och digital atmosfär!

Interiören överträffar alla förväntningar med en känsla av komfort och öppenhet. Här möts rymd, teknik och information på ett harmoniskt vis, vilket sätter nya standarder i segmentet, och som förstärks ytterligare av det imponerande utbudet av avancerad smart teknik. Den digitala instrumenteringen är en stor designinnovation som förstärker förarplatsens högteknologiska känsla tillsammans med den nya 10,25″ pekskärmen. Instrumentpanelens svepande linjer smälter följsamt in i dörrarna och omsluter passagerarna fram. Alla reglage för navigation, infotainment och luftkonditionering går att styra från peksk.rmen, vilket ger ett snyggt, flexibelt utseende som framhäver interiörens eleganta atmosfär

Tucson håller ett extra öga på de små liven!

Helt nya TUCSON har uppgraderats med ett brett utbud av smart teknik som säkerställer att du – och alla andra i bilen – alltid är säkra under resans gång. Ett par funktioner håller ett extra öga på de allra minsta passagerarna. Vill du veta mer om vår utrustning och säkerhet: klicka här

Utökad automatisk nödbroms (FCA)

FCA är ett avancerat aktivt säkerhetssystem som varnar föraren i nödsituationer och automatiskt kan bromsa bilen om så krävs. Funktionen är nu utökad och kan även registrera fotgängare och cyklister.

Motorvägsassistans (HDA)

För första gången någonsin är TUCSON utrustad med motorvägsassistans. Funktionen är en kombination av filhållningsassistans och adaptiv farthållare som använder sensorer och kartdata för att säkerställa säker körning och automatiskt anpassad hastighet i utsatta situationer.

 

Aktivt filkörningssystem (LFA)

När funktionen är aktiverad, ser den till att bilen håller sig mitt i körfältet (i hastigheter mellan 0 till 180 km/h) och följer bilen framför dig.

Helljusassistans (HBA)

Registrerar såväl mötande fordon som sådana som ligger framför i det egna körfältet och bländar automatiskt ner till halvljus för att inte blända andra trafikanter. När systemet inte registrerar några andra fordon, bländar det automatiskt upp till helljus igen.

 

Adaptiv farthållare med Stop&Go

Farthållaren håller en inställd hastighet och avstånd till framförvarande fordon. Med Stop&Go kan TUCSON hålla det förinställda avståndet ner till 0 km/h, och efter ett stopp startar motorn igen och följer framförvarande trafik.

eCall

Vid händelse av en olycka kan denna funktion automatiskt ringa upp 112. Om bilens passagerare ej är i stånd till det uppger bilen följande:

  • Bilens position och körriktning
  • Tidpunkt för olyckan
  • Bilmodell

 

Dödavinkelvarnare med bildvisning (BVM)

Som något helt nytt kan du nu se högra och vänstra sidan av helt nya TUCSON på den digitala instrumenteringen. Kameror aktiveras när du aktiverar bilens blinkers och byter körfält.

 

Vill du veta mer?